Tämä on virtuaalitalli.

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 25.03.2020

Järjestyspaikka: Ratsastuskeskus Eeva (EEVA5530)

Kilpailupäivä: 25.03.2020

VIP: 24.03.2020

Vastuuhenkilö: Eeva VRL-14793, ekirjoittaja@hotmail.com

  • Yhteen luokkaan otetaan max. 30 osallistujaa.

  • 3 hevosta/ratsastaja/luokka

  • 2 luokkaa/hevonen (kerran yhteen luokkaan)

  • Tulokset ratkaistaan tuotosten perusteella.

  • Tuotosten tuomarina toimii kilpailujen vastuuhenkilö Eeva.

Osallistuminen

Sähköpostiin ekirjoittaja@hotmail.com otsikolla KRJ002 muotoon:

Luokka (rivinvaihto)

Ratsastaja (VRL-tunnus) - Hevosen nimi VH-numero (taso) (rivinvaihto)

Tuotoksen nimi

Tuotos

  • Ratsastajan VRL-tunnus pakollinen, hevosen VH-numero vapaaehtoinen. Saa osallistua hahmon nimellä, kunhan VRL-tunnus on oikein.

Luokat

Luokka 1: valitse taso (Helppo D-Vaativa A)

Tehtävä: Tuima tuomari - Tervehtiessäsi radalla katsot hetken tuomaria silmiin. Mitä hänen ilmeensä kertoo sinulle? Tuntuuko sinusta, että hän on oikein suopealla tuulella vai kenties väsynyt ja valmiina hylkäämään jokaisen päästäkseen kotiin aikaisemmin? Vai harhaileeko mieli kenties jossain aivan muualla? Kirjoita muutamalla lauseella tai yhdellä kappaleella, mitä hahmosi tuumaa tuomarista. Luokassa arvostellaan erityisesti omaperäisyyttä, taitoa vangita tekstiin pienen hetken tapahtumat ja oikeinkirjoitusta. (Tuomarista tietoa Miljöö-kohdassa.)

Luokka 2: valitse taso (Helppo D-Vaativa A)

Tehtävä: Tunnelma - Mikä meininki nelijalkaiset ystäväni? Kirjoita ratsusi kertomana tunnelmia kisapäivästä tai yksittäisestä hetkestä kisapäivänä. Luokassa arvostellaan erityisesti hevosen luonteen ilmenemistä, kuvailemista ja oikeinkirjoitusta.

Luokka 3: valitse taso (Helppo D-Vaativa A)

Tehtävä: Painajainen - Kisapäiväsi Ratsastuskeskus Eevassa menee aivan päin puuta, vai pitäisikö sanoa kouluaitoja. Kaikki mahdollinen menee pieleen. Lopulta kuitenkin heräät sängystäsi ja huomaat, että kaikki olikin vain pahaa unta. Kerro koko päivästä tai yksittäisestä skenaariosta, Tarinassa on kuitenkin oltava kohta, jossa hahmosi herää ja huomaa tapahtuneen olleen unta. Luokassa arvostellaan erityisesti hauskuutta, kekseliäisyyttä ja oikeinkirjoitusta.

Miljöö

Ratsastuskeskus Eeva sijaitsee Haapavedellä keskellä metsää ja harvaa asutusta, vähän matkan päästä keskustasta. Tallilla on hienot, uutuuttaan kiiltävät tilat, joissa mahtuu järjestämään vähän suurempiakin kilpailuja. Verryttely ja suoritukset tapahtuvat maneesissa. Odottavat ratsukot voivat kävellä auratulla kentällä.

Kilpailujen tuomarina toimii ratsastuksenopettaja Elviira. Hän on mukava ja ammattitaitoinen, mutta ei maailman lepsuin tuomari. Toisinaan talliarki painaa päälle, eikä Elviiraa kovinkaan paljon huvita istua ylimääräistä iltaa pakkasessa kouluratsukoita tuijottaen, niin ihanaa kuin hänen työnsä onkaan. Täytyyhän homma silti hoitaa kunnialla loppuun: Elviira sanoisi: "Mitä sille voi, kun hommaan jo ehti ilmoittautua?"

Kartta ja pohja-piirros löytyvät täältä. Tähän tekstiin on koottu niitä tietoja, joita mahdollisesti tarvitset tuotoksissasi. Lisää tietoa miljööstä saat kartan ja pohjapiirroksen linkistä.

Osallistujat

Luokka 1 4/30

1. Sonja (VRL-11911) - Diabolic Dael VH17-026-0010

2. Rasmus Alsila (VRL-11889) – Bertram

3. Josefina Rosengård (VRL-05265) - Tigraine VH18-031-0286

4. Amelie Backlund (VRL-14333) - Callahan

Tuomarin palaute (Sonja): Teksti sisälsi kaiken mitä olin odottanutkin. Se oli hauska ja pystyn helposti näkemään mielessäni Elviiran juuri sellaisena kuin olit sen kuvaillut. Teksti myös alkoi sujuvasti ja päättyi ytimekkäästi.

Tuomarin palaute (Rasmus Alsila): Lyhyt, mutta kaiken sisältävä teksti, joka oli kaiken lisäksi hulvattoman hauska. Ratsastaja taisi olla melkoinen ajatustenlukija ja Elviira taas on varmaankin nähnyt kenttähevosia ihan tarpeeksi, kun niitä vilisee tallissa enemmän kuin olisi aikaa...

Tuomarin palaute (Josefina Rosengård): Tekstiin oli hienosti sisällytetty vain muutaman sekunnin mittainen hetki! Pienesä hetkessä ehti ratsastajan mielessä käydä vaikka ja mitä, ja niinhän se menee todellisuudessakin.

Tuomarin palaute (Amelie Backlund): Teksti oli sellaisenaan oikein hyvä ja hauska, mutta tällä kertaa tuomariksi oli lipsahtanut väärä henkilö. Pahoitteluni, jos merkintäni luokan tuomarista oli epäselvä, kuitenkin tuossa tehtävänannon lopussa oli hoksautus, mistä löytyy lyhyt esittely hänestä.

Luokka 3 2/30

1. Aaron (VRL-13923) - Rawgabbit Breathplay

2. Anmari Franssi (VRL-05265) - Sinevan Apricot VH18-031-0190

Tuomarin palaute (Aaron): Johan oli uni! Mieleni teki nauraa ääneen tekstiä lukiessa, vaikka harvoin teen niin. Näin tapahtumat selvästi päässäni. Olit keksinyt monia hauskoja jujuja uneen, jonka surrealistisuus teki tekstistä entistä mielenkiintoisemman. Aaronia oli tainnut hieman mietityttää kisat etukäteen...

Tuomarin palaute (Anmari Franssi): Tämä tallipäivä menikin sitten astetta pahemmin pieleen. Siis unessa. Hieno ja hauska - tiettyyn pisteeseen asti - teksti, johon sisältyi arvioinnissa korostetut asiat. Otsikko oli myös erinomainen ja sopi tekstin sisältöön hyvin! + Tallin väki olisi varmasti mielellään nähnyt Anmarin starttaavan ilman satulaa ja suitsia. Siitä olisi ainakin luokan tyylikkäimmän suorituksen palkinto irronnut!

Luokka 2 2/30

1. Sonja (VRL-11911) - Chigeon Duke VH14-022-0141

2. Nooa (VRL-14796) - Rosengarden's Dawnbreaker VH18-029-0163

Tuomarin palaute (Sonja): Pistit kyllä minut hymyilemään, eikä hevosen luonteesta jäänyt yksikään puoli kysymysmerkiksi. Hevosella oli selkeä persoona, joka tuli hyvin esille, muttei liian ilmiselvästi. Teksti oli hauska ja kerronta oli sujuvaa!

Tuomarin palaute (Nooa): Oikein ihana ja sydäntä lämmittävä tekstipätkä, joka noudatti täsmällisesti tehtävänantoa, mutta tarjosi myös pientä lisää arvostelukriteerejen ulkopuolella. Tekstiäsi kuvailisin sanoilla hauska, nokkela ja hyvää mieltä tuova. Hevosen persoona tuli hyvin esille, mutta eniten tykkäsin siitä, miten hevonen selitti omasta näkökulmastaan tyypillistä käyttäytymistä!

KIITOS KAIKILLE HIENOISTA JA HAUSKOISTA TUOTOKSISA!

Tämä on virtuaalitalli.

 

© Eeva VRL-14793, ellei toisin mainita.

Website created with Wix.com Created my free logo at LogoMakr.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now