Tämä on virtuaalitalli.

Meistä

 

Minä, Eeva Kesola perustin vuoden 2019 aluilla Ratsastuskeskus Eevan, jonka pääsääntöinen toiminta oli alkuun toimia ratsastuskouluna ja myyntitallina. Myyntitoiminta ei kuitenkaan napannut, vaan haikailin aina vain omista kisahevosista ja nuorten hevosten kouluttamisesta. Nuori kun vielä itsekin olen, vei kenttäratsastajan sydän mukanaan. Niimpä toiminta sai yllättävän käänteen, kun päätin alkaa ratsastuskoulutoiminnan ohessa pitämään omia hevosia.

Ratsastuskeskus Eevalla on nuoreksi talliksi laajat tilat, joista kaikkea en edes omista itse. Tallin tiluksilta löytyy kaksi tallirakennusta, joista toinen on ratsastuskoulun käytössä ja toinen yksityisessä käytössä. Tallipihalla on suuri maneesi ja ratsastuskenttä sekä näiden lisäksi metsän siimeksessä mutkittelevia maastoreittejä ja itse rakennettu maastoesterata, johon kokoajan rakennetaan uusia upeita esteitä.

Ratsastuskeskus Eeva sijaitsee Haapavedellä kaukana vilskeestä ja metelistä. Sitä ympäröi metsä ja muutama viihtyisä omakotitalo peltoineen. Keskustaan matka taittuu kuitenkin kohtuullisessa ajassa niin autolla kuin pyörälläkin. Sijainti suuremmassa mittakaavassa on suotuisa, sillä matkaa on etelään ja pohjoiseen saman verran, joten kisamatkojen yhteydessä on tullut nähtyä talleja ympäri Suomen.

Ratsastuskeskus Eevan arjessa sattuu ja tapahtuu. Hoitajat ahertavat hoidokkiensa kanssa ja osa asiakkaista myös oman hevosensa kanssa. Mahdollisuuksia harrastaa on monenlaisia ja täällä pakostakin tutustuu uusiin ihmisiin. Tallin väki kokoontuu yhteen erilaisissa tapahtumissa, arkisissa ja erikoisemmissa. Miljöö on kuin suoraan nuorten hevosromaanista. Kaikki on mahdollista, täällä toteutetaan unelmia, kuten minä toteutin omani.

Millaisia ihmissuhteita syttyy hevospuuhien ohella? Löydätkö kentien elämäsi rakkauden tai pahimman vihamiehesi? Oletko kenties aina haaveillut hevosesta saamatta kuitenkaan omaa, ja nyt katsot sivusta hevostenomistajien arkea? Oletko kenties naapurin vasta-alkaja, joka päätyi Ratsastuskeskus Eevaan puolivahingossa?

(Tätä osiota ei juurikaan päivitetä. Viimehetken tiedot saat seuraamalla aktiivisesti foorumia tai lukemalla juonitiivistelmiä. Tästä eteenpäin päätätte te! Toki tallinomistajan käsi saattaa vaikuttaa asioihin...)

Katso tästä tallin pohjapiirros.

Tilat

 

Ratsastuskeskus Eevaan kuuluu kaksi tallirakennusta. Ratsastuskoulun käytössä on tallirakennuksista pienempi, jota kutsutaan nimellä Vanha talli. Se on rakennettu JO edellisellä vuosisadalla, mutta loistaa edelleen huippukunnossa. Ennen ratsastuskoulun perustamista tallissa asui muutama Eevan oma yksityishevonen, jotka ovat nykyään ratsastuskoulun käytössä. Vanhaan talliin kuuluu 16 karsinaa, pesupaikka, varasto sekä tauko- ja varustehuone. Taukohuoneessa tallin asiakkaat voivat viettää aikaa ja odotella tunnin alkua.

Yksityisessä käytössä oleva tallirakennus on suurempi ja uudempi, mutta Eeva ei ole tätäkään rakennuttanut itse. Kiinteistöstä osan omistaa Eevan tuttava Henri, joka tekeekin tallilla paljon korjaustöitä. Tätä rakennusta kutsutaan nimellä Uusi talli. Uuden tallin taukotilat ovat pienemmät kuin Vanhan tallin, eikä siellä juurikaan vietetä aikaa. Varuste- ja kuivaushuone on aina siisti ja järjestyksessä, eikä tavaroita jätetä käytön jälkeen lojumaan. Tästä rakennuksesta löytyy myös pesupaikka, sekä tallin takaa lantala ja kuivikevarasto.

Maneesiin mahtuu yhtäaikaa kahdeksan ratsukkoa, mutta se harvoin on niin täysi, koska tunneille otetaan yleensä vain kuusi ratsukkoa. Maneesissa on katsomo ja hyvät tilat säilyttää esteitä. Ratsastuskenttä on heiman maneesia suurempi. Kentän laidalla on mukava katsomo ja katos esteille, jossa niitä säilytetään kesän läpi.

Maastoreittejä löytyy monipuolisesti. Useimmat ovat viihtyisiä kapeita polkuja, jotka mutkittelevat metsän siimeksestä järven rantaan, jossa voi uittaa hevosta. Matkanvarrella on useampia leveämpiä hiekkateitä, joilla pystyy myös laukkaamaan. Maastoesterata sijaitsee metsän suojassa lyhyen matkan päässä tallin pihasta, eikä sinne ole kova urakka kävellä jalkaisinkaan. Maastoesteitä löytyy pikkutukeista haastaviin esteisiin. Kaikki esteet on rakennettu itse, ja edelleen esimerkiksi leiriläisten kesken rakennetaan uusia esteitä. Maastoesteradalla pidetään tunteja ja treenataan yksityishevosia.

Leiriläiset majoitetaan erilliseen rakennukseen nimeltä Huvila. Huvilassa on neljä neljän hengen huonetta, iso aula, keittiöm suihkut ja sauna. Huvilasta löytyy ajanvietteeksi televisio, elokuvia, lautapelejä ja kirjoja. Arkisin Huvila on suljettuna tallin asiakkailta, mutta erikoisluvilla siellä saa viettää yön. Työntekijöille se on aina avoin, ja Eevalta kyselemällä siellä voi yöpyä muutenkin.

Hevoset tarhataan pienissä laumoissa tai yksitellen laajoihin tarhoihin. Tällä hetkellä käytössä on viisi tarhaa, mutta niitä saadaan aidattua helposti lisää.

Henkilökunta

Eeva Kesola, tallinomistaja, 34-vuotias

Osaava ratsastaja ja valmiina auttamaan aina muita. Työskentelee tallissa lähes joka päivä ja pitää myös ratsastustunteja.

Elviira Siniketo, ratsastuksenohjaaja, 26-vuotias

Pitää pääsääntöisesti kaikki tunnit ja liikuttaa hevosia.

Sofia Oinanen, hevosenhoitaja, 22-vuotias

Opiskelemassa, mutta tekee kuukausittain töitä. On tuntenut Eevan jo pidemmän aikaa ja käy myös ratsastamassa tämän hevosilla.

Maaria Luukka, hevosenhoitaja, 20-vuotias

Tekee samoja työtehtäviä kuin Sofia ja tuli hänen tilalle töihin.

Rita Leivo, 36-vuotias

Tekee töitä satunnaisesti ja työskentelee myös toisessa yrityksessä. Rita käy monesti ratsastamassa Uuden tallin hevosilla ja on varsin pätevä, vaikka onkin alkanut pyörimään hevospiireissä vasta aikuisiällä.

Henri Attila, 47-vuotias

Huoltaa kiinteistöä ja omistaa myös osan tontista. Ei ole varsinaisia "hevosihmisiä", mutta osaa silti tehdä myös tavallisia askareita hevosten parissa. Suuri apu tallilla.

Tämä on virtuaalitalli.

 

© Eeva VRL-14793, ellei toisin mainita.

Website created with Wix.com Created my free logo at LogoMakr.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now