Talvilomaleirit 2020

Talvilomaleirit 2020 Ratsastuskeskus Eevassa! Luvassa on neljä ratsastustuntia, hoitohevoset, hiihtoratsastusta ja muuta mukavaa! Leiriläiset majoittuvat Huvilassa, mutta suurin osa ajasta kuluu varmasti hevosten parissa.

 

1. leiri 2.-4.3. 2/7

2. leiri 5.-7.3. 0/7

(Ensin täytetään 1. leiri, sitten 2. leiri)

 

Leirillä jokainen saa oman hoitohevosensa (ohjeet alempana), jolla ratsastetaan kaksi tuntia. Toiset kaksi tuntia ratsastesaan muilla tallin hevosilla. Leirille ei voi osallistua oman hevosen kanssa.

 

MIKSI OSALLISTUA?

Leiristä tarinoiminen on hauskaa puuhaa. Lisäksi kirjoitustaitosi parantuvat, ja opit sisäistämään vieraan hevosen luonteen tekstin pohjalta nopeasti. Leirin päätteeksi palkitaan aktiivisin/luovin kirjoittaja Eevan 200-sanaisella valmennuksella!

 

TOTEUTUS

Leirin tunneista/muista aktiviteeteista annetaan monipuolisia kirjoitustehtäviä, joista pitää suorittaa kaksi. Halutessaan saa kirjoittaa vaikka kaikista, ja toki tehtävien ulkopuolisesta ajasta saa kirjoittaa. Kukaan ei varsinaisesti vaadi tehtävien suorittamista, mutta se on toivottavaa, koska järjestäjä näkee paljon vaivaa leirin eteen. Tehtäviä voi suorittaa 15.3. asti, ja ne palautetaan foorumille leirille tarkoitettuun kansioon(Poikkeus: lomaketehtävien kanssa riittää vain palauttaminen lähetysnapista). Leiriläiset siis tekevät foorumille hahmonsa nimellä käyttäjän, mutta hahmosivua ei tarvitse luoda, eikä myöskään foorumin sääntöjä tarvitse opiskella. Myös ROOLIPELAUS mahdollisuus.

 

Foorumi→Tapahtumat→Talvilomaleiri 2020 1/2

https://eevavirtuaali.wixsite.com/ratsastuskeskus/forum/tapahtumat/talvilomaleiri-2020-1

OSALLISTUMINEN

Ilmottaudu Keskustan topaan tai sähköpostiin ekirjoittaja@hotmail.com. Kerro hahmosi nimi ja hieman perustietoja, kuten ikä ja ratsastustaso, tai linkkaa valmiit hahmosivut. Hahmosi tietojen alle täytä seuraava lomake.

 

Hoitohevonen (3 kpl):

Koulutunti:

Estetunti:

Leikkitunti:

Maasto:

 

Toivo kahdelle tunneista 2-3 hevosta. Kahdelle tyhjäksi jättämällesi saat automaattisesti hoitohevosesi. Hevosten luonteiden suhteen ei tarvitse kokea mitään paineita, kunhan silmäilet niitä läpi. HOX! Vain Vanhan tallin asukkaat käytössä, hevosiin voit tutustua tästä.

 

Hoitsusi, ratsusi ja tehtävät saat tietää, kun osallistut ja kirjoittamisen voit aloittaa heti sen jälkeen. Nopeat syövät hitaat! Leirille voi osallistua 10.3. asti.

TEHTÄVÄT

Ensihetket

Kuvaile mahdollisimman tarkasti saapumistasi paikan päälle, ensivaikutelmaa hevosista, henkilökunnasta tai muista leiriläisistä, tiloista ja tunnelmasta.

 

Koulutunti

Ensimmäisen ratsastustuntinne piti Eeva. Ratsastitte tallin maneesissa, ja tunnin aiheena oli perusratsastus. Teitte ympyröitä, myötä- ja vasta-asetuksia sekä siirtymiä oman tason mukaan. Kirjoita pätkä joko yleisesti koko tunnista ja siihen valmistautumisesta, tai tietystä hetkestä, joka jäi mieleen. Voit esimerkiksi miettiä vastausta kysymyksiin:

Miten tunti meni, ja mitä teitte?

Miltä ratsusi tuntui? Tykkäsitkö? Miksi kyllä, miksi ei?

Mikä oli helppoa, entä mikä vaikeaa? Opitko jotain uutta?

Millainen opettaja Eeva oli?

Mitä tapahtui tunnin ennen/jälkeen?

 

Hoitohetki

Olet hoitamassa hoitohevostasi. Kerro tilanteesta. Onko hoitsusi täysi sika vai kenties liian puhdas puunattavaksi? Onnistuuko kaikki suunnitelmien mukaan? Löydätkö tarvikkeet mahd. Vieraasta tallista? Kertomus voi sijoittua myös jonkin ratsastustunnin yhteyteen!

 

Estetunti

Tunnilla hypättiin rataa ratsastajien tason mukaan, ja tunnin piti Eeva. Kaikkien radassa kuitenkin oli kahdeksan hyppyä. Rataan sisältyi mm. sarjaeste, okseri ja kaareva linja. Kerro tunnistasi koulutunnin tyyliin tai valitse lomakkeen täyttäminen! Lomakkeeseen.

 

Hiihtoratsastusta

Tästä kukaan ei selviä kaatumatta lumihankeen! Kuvaile hupsuinta kaatumistasi tai runoile koomisesti kaikkien kaatuilusta. Vetojuhdaksi pääsi Hemmo ja ratsastajaksi itse Eeva, jolla etenkin on hauskaa leiriläisten menoa katsellessa. (Saattaapa hän parit äkkikäännöksetkin vetää…)

 

Tunnelmia

Ilta hämärtää ja on aika laittaa pillit pussiin ensimmäiseltä päivältä. Kiertelet tallipihalla yksin tai kavereiden kanssa. Kirjoita runo öisen tallin tunnelmista.

 

Leikkitunti

Keksitte illalla yhdessä leiriläisten kanssa uuden leikin, jota pääsitte leikkitunnilla kokeilemaan. Mikä on keksimänne leikin nimi ja miten sitä pelataan? Miten leikin leikkiminen sujui? Leikkitunnin piti Elviira, joka lähti mielellään hevosenvaihtohippaan mukaan.

 

Maasto

Ihana maasto luvassa, vetäjänä Maaria ja hänen hevosensa Hille. Kiertelette hangissa ympäri lumista metsää, ja saatte laukkasuoralla päästellä niin lujaa kuin poneista lähtee irti, silti meinaatte jäädä Hillestä jälkeen. Kerro, millainen kokemus maastoretki oli sinulle!

 

IIIK

Yllätys! Leirikaste! Ei kuin lämpimästi vaatetta päälle ja talliin mars! Täytä lomake.

 

Jäähyväiset

On aika lähteä Ratsastuskeskus Eevasta. Kirjoita runo tai lyhyt kuvaelma siitä, milät tuntuu lähteä. Kuluiko nämä pari päivää nopeasti?